Poppenkast

Poppenkast en Kindertheater op elke locatie

Poppenkast en poppentheater

Hieronder vind je informatie over alle reguliere poppenkast voorstellingen die wij spelen. Wij spelen deze voorstellingen uit verschillende poppenkasten/poppentheaters. Ook kunnen wij al onze poppenkast voorstellingen spelen vanuit ons buitentheater.

  Onze binnenvoorstellingen zijn allemaal inclusief voorprogramma ‘voor de kast’, toegespitst op de leeftijd van het aanwezige publiek.
Kijk voor speciale voorstellingen, zoals Sinterklaas- en kerstvoorstellingen elders op onze site.  
Voorstelling uitbreiden? Kijk dan even hier, op onze pagina poppenkast xxl!

Advies? Bel of mail ons vrijblijvend. We denken graag met je mee!

‘De Spetterende Playbackshow’

Meezingen, meedansen, meelachen, meebeleven. Een muzikale poppenkast!

Deze poppentheater talentenjacht wordt gepresenteerd door Leo. Hij probeert deze show in goede banen te leiden, en dat lukt met moeite. Het gaat namelijk nogal eens mis in zijn show. Gelukkig treden er genoeg artiesten op om de kinderen mee te laten zingen en dansen. Aan het einde van de show bepaald het publiek wie de winnaar is.

35-45 minuten. Zeer geschikt voor jong en oud!

Meer informatie?

‘Help! Een krokodil in ons bos…’

Een kleine krokodil is erg verdrietig. Hij is verdwaald. Hij wil het liefst terug naar huis, naar Afrika. Maar hoe? Gelukkig zijn er genoeg behulpzame dieren in het Nederlandse bos. De krokodil mag best bij ze komen wonen. Maar pakt dat wel goed uit? Ko de Krokodil wil het liefste terug naar zijn vriendjes in Afrika. Zal de krokodil ooit nog thuiskomen? Misschien wil het publiek helpen om de juiste weg naar huis te vinden?

Een muzikale poppenkastvoorstelling vol met allerlei dieren. Kunnen de kinderen alle dieren opnoemen die voorbijkomen? Ontdekken voor 0 tot 8-jarigen. 35-45 minuten. Geschikt voor vele gelegenheden en locaties.

Meer informatie?

‘De tovenaar van Tim’

‘Tim is verhuisd. Hij heeft een hele mooie nieuwe slaapkamer. Helemaal voor zichzelf alleen. Dat is leuk en spannend tegelijk! In zijn slaapkamer ontdekt hij een vreemde lamp. Die is vast door de oude huiseigenaar achtergelaten. Tot grote verrassing van Tim blijkt in deze lamp een tovenaar te wonen. En niet zomaar eentje, nee, een hele ‘coole’ tovenaar! Tim krijgt van de tovenaar 3 wensen. Wat zal Tim met deze 3 wensen doen?’

Een poppentheater voorstelling vol verrassingen en muziek. Geschikt voor vele gelegenheden. 35-45 minuten.

Een voorstelling vol verassingen en muziek, geschikt voor vele gelegenheden! Meer informatie?

‘Piraat gestrand’

Midden in een zonnige zee ligt Waterland. Het is een prachtig, onbewoond eiland. Alhoewel… onbewoond? Vlakbij het eiland vaart onze vriendelijke piraat op zijn schip ‘De zeeschuimer’. Samen met zijn trouwe vogel Vic is hij op zoek naar avontuur. Maar dan.. Onze piraat is gestrand op Waterland.

De boot is kapot, dus zwemmen naar het vaste land is de enige manier. Maar onze piraat is bang voor water. Tot zijn grote plezier ontdekt hij een schatkist met daarin een kroon. Hij lijkt wel van een koning te zijn. Zou er dan een koning zonder kroon op dit onbewoonde eiland rondwandelen? En wie helpt de piraat met zijn zwemles? Misschien het publiek wel.

Als dank geeft de piraat vervolgens ‘piraten-les’ aan het publiek. Zal iedereen slagen en als volleerd piraat de zaal verlaten? Een piraat met watervrees, een eigenwijze koning zonder kroon, een zeemeermin als zwemjuf en… een hele grote schat!

Piraat gestrand is een poppenkastvoorstelling voor echte zeeschuimers! 35-45 minuten. Boordevol grappen, interactie en aanstekelijke liedjes.

Meer informatie?

‘Spaghetti van Menetti’

Wij spelen ‘Spaghetti van Menetti’ zowel als theatervoorstelling en als poppenkast / poppentheater voorstelling.

‘Menetti is een aardige, verdwaalde Italiaan. Hij is zo moe. De hele nacht heeft hij gelopen. Hij heeft gelopen totdat hij verdwaald was. Bij toeval komt hij in het grappige stadje ‘Spriet’ terecht. Misschien kan hij hier wel even een dutje doen, of iets te eten krijgen. Spriet blijkt een wonderlijk stadje. Zoiets heeft Menetti nog nooit gezien. De huizen zijn dun, heel erg dun. En niet alleen de huizen. Ook de bomen en de lantaarnpalen. En wat dacht je van de Sprieten zelf? Ze zijn net zo dun.

Ze vinden Menetti maar een vreemde meneer. En Menetti? Die vindt de Sprieten maar rare mensen. Past Menetti wel in de bedden van Spriet? Kan hij wel door de winkeldeuren? Menetti denkt heel hard na en krijgt een fantastisch idee….. Maar pakt dat idee wel zo goed uit?’

‘Spaghetti van Menetti’ is een bekend kinderboek, geschreven door Kees Leibbrandt. Een boek dat nu net zo tot de verbeelding spreekt als in 1964 toen het boek voor het eerst uitkwam.

Wij mochten ‘Spaghetti van Menetti’ bewerken tot een kleurrijk, vrolijk en (soms) spannend toneelstuk. De voorstelling zit vol met liedjes die kinderen al snel mee kunnen zingen. De poppen die meespelen zorgen voor een fantasierijk en humorvolle voorstelling.

Het boek ‘Spaghetti van Menetti’ is naar aanleiding van onze voorstelling met veel succes herdrukt in 2008. Juf of meester? Wij spelen onze voorstellingen op vele locaties waaronder basisscholen. In de voorstelling worden de onderwerpen ‘pesten’, ‘overgewicht’ en ‘buitensluiting’ op een subtiele en verantwoorde wijze aangeraakt om desgewenst aanleiding te geven tot gespreksstof in de klas. Wij hebben gratis een lesbrief beschikbaar.

Maar bovenal is het een spannende, humorvolle en fantasierijke voorstelling. 35-45 minuten.

Meer informatie?