Kindertheater

Poppenkast en Kindertheater op elke locatie

Kindertheater van Theater Fantast

Met meer dan 35 jaar (kinder)theater ervaring op zak maken wij onze kindertheater voorstellingen. Door heel Nederland en België reizen we met onze mooie decors, prachtige poppen, aanstekelijke liedjes, mooie verlichting en goed geluid. En natuurlijk onze Fantast-ische verhalen vol interactie!
Neem gerust even contact met ons op voor meer informatie.

Kindertheater voorstelling
‘Piraat gestrand’

Midden in een zonnige zee ligt Waterland. Het is een prachtig, onbewoond eiland. Alhoewel… onbewoond?
Vlakbij het eiland vaart onze vriendelijke piraat op zijn schip ‘De zeeschuimer’. Samen met zijn trouwe vogel Vic is hij op zoek naar avontuur. Maar dan..

Onze piraat is gestrand op Waterland. De boot is kapot, dus zwemmen naar het vaste land is de enige manier. Maar onze piraat is bang voor water. Tot zijn grote plezier ontdekt hij een schatkist met daarin een kroon. Hij lijkt wel van een koning te zijn. Zou er dan een koning zonder kroon op dit onbewoonde eiland rondwandelen? En wie helpt de piraat met zijn zwemles? Misschien het publiek wel. Als dank geeft de piraat vervolgens ‘piraten-les’ aan de hele zaal. Zal iedereen slagen en als volleerd piraat de zaal verlaten?

Een piraat met watervrees, een eigenwijze koning zonder kroon, een zeemeermin als zwemjuf en… een hele grote schat! En wist je dat onze piraat heel goed kan goochelen?


Piraat gestrand is een voorstelling voor echte zeeschuimers! Deze voorstelling zit, net zoals alle voorstellingen van Theater Fantast, vol met aanstekelijke liedjes. Ook zitten er enkele goochel-acts in de voorstelling, uiteraard in ‘Piraten stijl’. Naast een echt piratenschip vinden we een kasteel en een levensgrote palmboom in het decor. Onze piraat zal de hulp van de kinderen in de zaal regelmatig nodig hebben!

Kindertheater voorstelling van een uur, vol met zeeschuimers, aanstekelijke muziek, interactie en grappige poppen.

Meer informatie?

Kindertheater voorstelling
‘Spaghetti van Menetti’

Wij spelen ‘Spaghetti van Menetti’ zowel als theatervoorstelling en als poppenkast / poppentheater voorstelling.

‘Menetti is een aardige, verdwaalde Italiaan. Hij is zo moe. De hele nacht heeft hij gelopen. Hij heeft gelopen totdat hij verdwaald was.
Bij toeval komt hij in het grappige stadje ‘Spriet’ terecht. Misschien kan hij hier wel even een dutje doen, of iets te eten krijgen.
Spriet blijkt een wonderlijk stadje. Zoiets heeft Menetti nog nooit gezien. De huizen zijn dun, heel erg dun. En niet alleen de huizen. Ook de bomen en de lantaarnpalen.
En wat dacht je van de Sprieten zelf? Ze zijn net zo dun. Ze vinden Menetti maar een vreemde meneer. En Menetti? Die vindt de Sprieten maar rare mensen.

Past Menetti wel in de bedden van Spriet? Kan hij wel door de winkeldeuren?
Menetti denkt heel hard na en krijgt een fantastisch idee….. Maar pakt dat idee wel zo goed uit?’


‘Spaghetti van Menetti’ is een bekend kinderboek, geschreven door Kees Leibbrandt.
Een boek dat nu net zo tot de verbeelding spreekt als in 1964 toen het boek voor het eerst uitkwam.
Wij mochten ‘Spaghetti van Menetti’ bewerken tot een kleurrijk, vrolijk en (soms) spannend toneelstuk.
De voorstelling zit vol met liedjes die kinderen al snel mee kunnen zingen. De poppen die meespelen zorgen voor een fantasierijk en humorvolle voorstelling.

Het boek ‘Spaghetti van Menetti’ is naar aanleiding van onze voorstelling met veel succes herdrukt in 2008.


Juf of meester?
Wij spelen onze voorstellingen op vele locaties waaronder basisscholen.
In de voorstelling worden de onderwerpen ‘pesten’, ‘overgewicht’ en ‘buitensluiting’ op een subtiele en verantwoorde wijze aangeraakt om desgewenst aanleiding te geven tot gespreksstof in de klas. Wij hebben gratis een lesbrief beschikbaar. Maar bovenal is het een spannende, humorvolle en fantasierijke voorstelling.

Een vrolijke kindertheater voorstelling van een uur. Vol met interactie, muziek, grappige poppen en heerlijke spaghetti!

Meer informatie?

Poppenshow: magisch poppentheater!

Magie, maffe poppen, en mega veel lol!

Deze superleuke interactieve voorstelling staat helemaal in het teken van toveren. Deze kindertheatervoorstelling bestaat uit een gedeelte goochelen en een gedeelte poppenkast.

De voorstelling start met onze ervaren kindergoochelaar. De ene na de andere betoverende magische trick vliegt je om de oren. Allemaal speciaal voor kinderen ontwikkeld. Dus volop interactie en humor!

Na een half uur tovert de kindergoochelaar het podium in enkele seconden om tot een poppentheater. Het is tijd voor de poppenkast voorstelling ‘De tovenaar van Tim’.

‘Tim is verhuisd. Hij heeft een hele mooie nieuwe slaapkamer. Helemaal voor zichzelf alleen. Dat is leuk en spannend tegelijk! In zijn slaapkamer ontdekt hij een vreemde lamp. Die is vast door de oude huiseigenaar achtergelaten. Tot grote verrassing van Tim blijkt in deze lamp een tovenaar te wonen. En niet zomaar eentje, nee, een hele ‘coole’ tovenaar! Tim krijgt van de tovenaar 3 wensen. Wat zal Tim met deze 3 wensen doen?’
Uiteraard ook in deze voorstelling volop muziek.

We spelen deze poppenkast voorstelling vanuit één van onze prachtige poppentheaters. Welke? Dat mag je zelf uitkiezen!

Een uur vol interactie! Magisch plezier voor kinderen vanaf 4 jaar in zowel kleine als grote groepen.
Geschikt voor vele locaties zoals de basisschool, BSO, theater, bedrijf, instelling enzovoort.

Spraak en muziek worden loepzuiver versterkt door onze eigen installatie. Uiteraard verzorgen wij ook prachtige verlichting!

Kindertheater voorstelling
‘De Sprookjesverteller’

In een bijzonder en sprookjesachtig decor kom je onze gezellige sprookjesverteller tegen. Je gelooft het of niet, maar elk sprookje kent hij wel. En hij verteld ze met heel veel plezier aan iedereen die maar luisteren wil.

Maar dan.. o o, het grote sprookjesboek is verdwenen. De verteller kan nu onmogelijk zijn mooie sprookjes vertellen. Gelukkig staan zijn vrienden klaar om hem te helpen. Ze willen best even een sprookjesfiguur zijn. Een vogelbekdier als Sneeuwwitje? Of een stinkdier als wolf of een toekan als prinses? Misschien willen de kinderen uit het publiek ook wel helpen. Wie wil er een heks of een dwerg spelen? Het wordt één groot sprookjestheater.

Als kers op de taart zorgt Rik de Rat voor een culinaire hoogstandje!
Een sprookjesachtige kindertheater voorstelling van een uur. Vol muziek, interactie en natuurlijk sprookjes!

Meer informatie?

Kindertheatervoorstelling
‘De Dwaze Draak Show!’

Draken spreken tot de verbeelding. Grote draken, kleine draken, enge draken, grappige draken. Je komt ze tegen in de mooiste boeken en de spannendste films.

Vaak zijn ze eng. Heel erg eng. Maar onze draak niet. Nee, onze draak is een hele vriendelijke, gezellig, eigenwijze, grappige draak. Misschien zelfs wel een beetje een stuntelige draak. En hij komt ook bij jou op locatie.

Dennis, zo heet onze draak, is de, eh, lieftallige assistent van tovenaar Wonderbaard. Samen laten ze de kinderen zich verbazen en verwonderen. Alleen, Dennis is niet de beste assistent. Ja, alles in de toversoep laten lopen, dat kan hij goed. Gelukkig zijn er altijd genoeg kinderen in het publiek die willen meehelpen op het toneel.Samen met de kinderen maken ze er een Dwaze Draak Show van.

Een grappige interactieve kindertheater voorstelling van een uur. Vol magie, interactie, een prachtig decor en muziek!

Dennis is een echte draak. Zo af en toe ontstapt er een wolkje drakenrook uit zijn neus. Daarom komt Dennis alleen mee als er geen rookmelders aanwezig of actief zijn (Je moet het hem maar niet kwalijk nemen, hij is nog jong). Wel rookmelders en kunnen ze niet uit? Geen probleem, de voorstelling kan ook zonder Dennis gewoon gespeeld worden.

Meer informatie?

Kindertheater voorstelling
‘Mega magie’

In deze magische show komen we een goochelaar tegen. Hij heeft een oude rommelzolder ontdekt vol met bijzondere spulletjes.

Waarom liggen ze daar, en wat is het?

De kinderen helpen mee in deze voorstelling die gebaseerd is op een magicshow op maat. De show wordt aangepast naar de leeftijds van de toeschouwers.

Er gaat zelfs een toeschouwer (een volwassene: juf, meester, begeleider, ouder enzovoort) echt zweven. Hoe waanzinng is dat!

Een hele bijzondere voorstelling van een uur. Interactie, muziek, goochelkunsten en heel veel plezier!

Meer informatie?